Training en startsein pilot-fase nieuwe test de Cotapp bij Denkkracht

cotapp2Maandag 22 oktober jl. hebben medewerkers van Denkkracht kennis gemaakt met de nieuwe test de Cotapp. Deze digitale testbatterij voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar meet concentratievermogen, (werk)geheugen en andere cognitieve vaardigheden (executieve functies) in nog geen 45 minuten! Eindelijk een goed genormeerde test die in korte tijd de belangrijkste aandachts- en leervaardigheden bij basisschoolkinderen in kaart brengt!cotapp

cotapp4Annemieke Brinkman (Gz-psycholoog in opleiding, Karakter) en Dorine Slaats (directeur behandelzaken Denkkracht-klinisch neuropsycholoog), beide auteur van deze nieuwe test, gaven met een trainingsbijeenkomst het startsein voor de pilot-testfase bij Denkkracht. Annemieke vertelde alle ins en outs van de Cotapp, zodat de medewerkers van Denkkracht meteen met de Cotapp aan de slag konden.

De komende weken zal de Cotapp bij diverse kinderen (patiënten en niet-patiënten) van Denkkracht worden afgenomen om de laatste puntjes op de i te zetten, voordat de Cotapp begin november op de markt verschijnt!

Houdt onze website en www.cotapp.nl in de gaten voor meer informatie.

Publicatie uit promotieonderzoek Marleen van Tetering: "Meisjes leren sneller nieuwe dingen dan jongens"

Afgelopen Augustus 2018 is in een aantal (dag)bladen artikelen verschenen over het promotieonderzoek van één van de medewerkers van Denkkracht, Marleen van Tetering. 

Het onderzoek gaat over de verschillen tussen jongens-meisjes in leerprestaties en de invloed van het opleidingsniveau van ouders. 

Door op onderstaande link te klikken kom je bij de respectievelijke artikelen. 

https://www.ad.nl/binnenland/meisjes-leren-sneller-nieuwe-dingen-dan-jongens~ac824651/?utm_source=email&utm_medium=sendafriend&utm_campaign=socialsharing_web

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2018.01380/full

 

Denkkracht in bijlage van de Volkskrant

Maandag 18 december is in de bijlage ‘Het Brein’ bij de Volkskrant een artikel verschenen waarin o.a. Dorine Slaats en Jan Buitelaar aan het woord komen. ‘Het Brein’ is een onafhankelijke bijlage van Pulse Media Group waarin verschillende specialisten en zorginstellingen publiceren.

In het artikel vertellen Jan Buitelaar (hoogleraar psychiatrie en kinder- en jeugdpsychiatrie) en Lydia Krabbendam (hoogleraar onderwijsneuropsychologie) over de ontwikkeling van het brein. Daarnaast vertelt Dorine Slaats (klinisch neuropsycholoog, directeur behandelzaken Denkkracht) over de belangrijke rol van de neuropsychologie voor kinderen met cognitieve- en leerproblemen. “Neuropsychologisch onderzoek is de basis voor verdere ontwikkeling van kinderen met extra begeleidingsbehoefte”.

Bijlagen:
Bewaar het bestand p6_brein.pdfp6_brein.pdf[Denkkracht in bijlage van de Volkskrant]