• je weet dat je het kan en toch lukt het maar niet hoe kan dat nou?

  je weet dat je het kan en toch lukt het maar niet
  hoe kan dat nou?

Jongeren

Het lukt je niet om je studie en je huiswerk te organiseren. Je aandacht erbij houden is lastig. Je hebt de instructies best wel begrepen, maar het gaat gewoon niet.

Kan je het niveau wel aan? Zelf ga je ook twijfelen. Heb ik wel de goede studie of school gekozen? Dat is heel frustrerend. Want het lijkt alsof je niet wil, maar dat is het niet.

Het kan zijn dat je leerproblemen hebt. En dat kunnen we onderzoeken.

Denk je dat er echt iets met je aan de hand is?

Denk je dat er echt iets met je aan de hand is?

Bespreek dit dan zo snel mogelijk met je ouder(s) of verzorgers. Het is belangrijk dat het (leer)probleem zo snel mogelijk vastgesteld wordt. Om erger te voorkomen. Laat je ouder(s) of verzorgers even contact met ons opnemen.

 

 • Hoe helpt Denkkracht jou?

  Het kan zijn dat je al een tijdje aan het zoeken bent wat er aan de hand kan zijn. Denkkracht helpt door het afnemen van onderzoeken je leerproblemen inzichtelijk te maken. Nadat duidelijk is wat er aan de hand is, kan Denkkracht de juiste handvatten en vervolgstappen bieden.

 • Onze kracht

  Wat doet Denkkracht precies? We onderzoeken jouw (leer)mogelijkheden. Daarbij testen we je informatieverwerking, je intelligentie, aandacht, geheugen, inzicht en planningsvaardigheden. De onderzoeken worden uitgevoerd met pen en papier, mondeling en/of op de computer.

  Na het onderzoek krijgen jullie een rapport met de resultaten, conclusie’s en het advies. Het advies wordt met jullie besproken. Daaruit volgt eventueel een kortdurende behandeling. Het advies wordt het liefst ook met de school gedeeld. Want de beste resultaten worden behaald als er een nauwe samenwerking is met de school. Maar daarvoor moeten jij en je ouders toestemming geven.

 • Het aanmelden kan alleen samen met je ouders gedaan worden. Hiervoor is een verwijzing (link naar verwijzing en kosten onder Over Denkkracht) van een huisarts of specialist nodig.

  Daarnaast ontvangen wij ook graag recente informatie over de resultaten van de school:

  • Uitslagen van de CITO- toets, informatie uit het LeerlingVolgSysteem, rapporten, etc.
  • Aanvullende informatie van de leerkracht, huiswerkbegeleiding of remedial teacher.
  • Nadat de informatie ontvangen is, sturen wij u het inschrijfformulier, vragenlijst en aanvullende informatie toe.