Stap 4

Behandeling

Denkkracht biedt 3 soorten behandelingen. De behandelingen zijn altijd kortdurend en doelgericht. Zodat uw kind zo snel mogelijk verder kan met bij het kind passende resultaten.

Module 1: Zelf leren plannen (middelbare school)

Tijdens deze individuele training leert uw kind in maximaal 10 sessies te plannen en het schoolse leven te organiseren. Er wordt aandacht besteed aan onder andere agendabeheer, maken van een to-do-list, het stellen van prioriteiten, omgaan met concentratie en afleiding, maken van een huiswerkrooster en verdelen van grote en kleine taken. Deze module is speciaal voor jongeren met ADHD.

Module 2: Werkgeheugentraining (vanaf 1 januari 2016)

De Cogmed RM werkgeheugentraining is een 5 weken durende computertraining voor kinderen en jongeren met ADHD/ aandachtsproblemen, werkgeheugenproblemen. Door deze module wordt het werkgeheugen getraind om de aandacht en concentratie te verbeteren. Ook worden de hyperactiviteit en impulsiviteit verminderd. De module wordt ingezet bij kinderen tussen de 7-17 jaar met ADHD en leerstoornissen.

Module 3: Omgaan met een verbaal- performaal kloof

Deze module is een kortdurende behandeling voor kinderen met een verbaal-performaal kloof. Een verbaal-performaal kloof betekent dat de talige kennis (woordenschat, redeneren met taal) veel sterker is dan het ruimtelijk inzicht en de handelende vaardigheden (ruimtelijk inzicht, motoriek).
Deze kloof wordt aan de hand van een intelligentietest (WPPSI,WISC of WAIS) vastgesteld. In deze behandeling wordt aan kind, ouders en school uitgelegd wat zo’n kloof in je IQ-profiel betekent voor het leren op school en de manier waarop je informatie verwerkt in het dagelijks leven. Ook worden praktische tips gegeven zodat je hier mee om kunt gaan.

behandeling

 

Vorige pagina Hoe Denkkracht helpt